DOCENTTRAININGEN

René verzorgt al 20 jaar docententrainingen door heel Nederland. De deelnemers maken kennis met spel en ervaren hoe zij de methodiek praktisch op hun eigen school in kunnen zetten. Ook zal er aandacht geschonken worden aan theatertechnieken die gebruikt kunnen worden om groepen aan te sturen. Deze zijn dus bruikbaar voor elke docent, ook voor diegene die niet met de methodiek aan de slag gaan. Ook zijn de workshops zeer geschikt voor een studiedag of teambuildingsdag. Reacties van eerdere deelnemers waren unaniem positief en daar zijn we trots op.

De hoofddoelstelling van de methodiek Theater als Middel is: Aanleren van sociale vaardigheden en observeren van gedrag.

Op ludieke wijze leert u de basisregels van improviseren, creatief spel en elementair spel. Werken vanuit jezelf staat hierbij centraal, m.a.w. welke manier van lesgeven voelt het prettigst?

We gebruiken heel veel speloefeningen die direct inzetbaar zijn. Dit zijn effectieve oefeningen die de methodiek tot een succes maken.

Iedere deelnemer ontvangt het boek ‘Theater als Middel’.  

Tijdens de workshop zullen er vooral praktische handvatten aangereikt worden om jongeren bijvoorbeeld te laten samenwerken. Humor is de fundering waarop elke oefening gebouwd is!

Met name bij ‘moeilijke’ doelgroepen is de methodiek populair. Denk hierbij aan VSO, ISK, OPDC, MLK, ZMLK, SBO.

Hieronder een aantal onderwerpen die aan bod komen:

. Heel veel praktische speloefeningen die direct inzetbaar zijn.

. Wat zijn de basisregels voor een improvisatie rollenspel?

. Hoe kun je jezelf als leraar en als medespeler inzetten op een luchtige manier?

. Hoe kun je Theater als Middel gebruiken om een gevoelig onderwerp aan te snijden?

. Waarom is humor zo belangrijk als voorwaarde en wat is het doel van elke oefening?

. Hoe kun je rollenspellen sturen om informatie te krijgen over wat er in een groep leeft? (bijvoorbeeld de thuissituatie)

. Wat is het eerste (emotionele) aanbod van een leerling bij improvisatiespellen en hoe daarmee om te gaan?

. Hoofddoelstelling bepalen per doelgroep; aanleren, observeren of louter geluksmomenten laten ervaren?

 Natuurlijk behandelen we ook de inzet van het lesmateriaal waarmee duizenden verschillende rollenspellen te maken zijn. We zullen ook veel lachen. 

Dat is namelijk de belangrijkste voorwaarde die deze methodiek tot een succes maakt.

Volgende workshops op vrijdag 3 november en 1 december in Rotterdam. We starten om 9:30 en ronden af om 14:30 uur. Kom alleen of samen met collega’s. 

Kosten: 475 euro per deelnemer inclusief het boek Theater als Middel en Rollenspelkoffer. Daarnaast zullen wij de lunch verzorgen.